Antwerpen, 4 december 2021

Beste ouders,

Het Overlegcomité kwam op 03/12 opnieuw vervroegd samen en besliste verschillende nieuwe maatregelen om de huidige zware coronagolf het hoofd te bieden.

Wij blijven ons inzetten om de komende periode, met de extra maatregelen, onze leerlingen goed te begeleiden in deze moeilijke periode.

Wij betreuren ten zeerste dat ook onze jongste leerlingen getroffen worden door de extra maatregelen en wij zullen op een verantwoorde manier met de leerlingen hierover in gesprek gaan.

Als school kunnen wij enkel de opgelegde maatregelen van het overlegcomité en onze preventiedienst volgen om zo ons steentje bij te dragen tot een veilige en gezonde maatschappij. Verder in deze brief vindt u een opsomming van de extra maatregelen.

Alle kleuter- en lagere scholen starten de kerstvakantie een week vroeger.

Vanaf maandag 20/12 tot en met vrijdag 07/01/2022

Doordat het hier gaat om een vervroegde sluiting door de pandemie kunnen wij geen opvang organiseren in de school. Volgende week wordt er – samen met de beleidsdomeinen welzijn en binnenlands bestuur – naar analogie met de noodopvang in eerdere periodes van verlengde vakantie – een systeem uitgewerkt.

Door deze vervroegde sluiting zal er ook geen kerstrapport uitgereikt worden op 23/12.

Het rapport zal uitgereikt worden op donderdag 13/01/22. Ook zal er in deze week een online of telefonisch oudercontact georganiseerd worden.

Extra maatregelen

De mondmaskerplicht in de maatschappij wordt uitgebreid naar kinderen vanaf 6 jaar. Vanaf woensdag 8/12 dragen alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar basisonderwijs een mondmasker in de binnenruimtes op school.

  • Als de leerlingen stilzitten in de klas, er voldoende afstand én voldoende ventilatie is, mag het mondmasker af. Buiten kunnen de mondmaskers af, als de leerlingen intense fysieke contacten vermijden.

Zieke kinderen blijven best thuis en raadplegen de dokter. In afwachting van het testresultaat blijft de leerling ook thuis.

Vanaf woensdag 8 december treedt bij 2 of meer besmettingen in een klas de procedure tegen clusteruitbraken in werking. Dat betekent dat deze klas 1 week in quarantaine wordt geplaatst.

Alle buitenschoolse activiteiten worden geschrapt!

Tot 22/01/2022 worden er geen uitstappen georganiseerd.

Ik doe hierbij een warme oproep aan alle ouders om de maatregelen strikt te volgen en ons te contacteren indien u meer informatie wenst via het nummer 03/233.79.95.

Het ganse team van leerkrachten en medewerkers van Sint-Jan wenst u alvast een gezonde, rustige en fijne kerstvakantie!

Wij danken u voor het vertrouwen in onze school en verblijven inmiddels,

Met hartelijke groeten,

Christel Janssen, Directeur